Medlemskap

Alla som arbetar på SU/Sahlgrenska eller på någon mottagning med anknytning till en enhet på SU/Sahlgrenska är välkomna att bli medlemmar i Sahlgrenskas konstförening. De som vid tiden för pensionering är medlem i konstföreningen, har årliga oavbrutna inbetalningar, har rätt att kvarstå så länge man önskar. Medlemsavgiften är för närvarande 350 kronor/år.

Medlemsavgiften betalas in på föreningens plusgirokonto 62 16 41 – 0. Enligt årsmötesbeslut 2009, infört i stadgarna från 2010, ska medlemsavgiften vara inbetalad senast 28 februari vid fortlöpande medlemskap. Ny medlem är förstås välkommen att betala in avgift senare under året.

För detta får man:

1. Möjlighet att delta i de arrangemang föreningen ordnar i form av föredrag, visningar, konstvandringar, galleribesök och resor, vanligen 3 – 4 tillfällen vardera vår och höst. Föreningen står för avgift för guider, föreläsare och liknande avgifter. Arrangemangen är populära varför man får anmäla sig snabbt.

2. Delta i den årliga utlottningen av konstverk såsom målningar, grafik och konsthantverk. Inköpen sker hos konstnärer, på gallerier och hos konsthandlare. Vi är också med i konstföreningar som delar ut grafiska blad som års gåva till sina medlemmar. På så vis kan vi köpa många konstföremål av god kvalitet. Vid årsmötet sker utlottningen då konstverk lottas ut. Varje medlem har årligen en chans på nio att vinna! Vilket annat lotteri kan ge sådana villkor? Varje vinnare meddelas och får tillgång till lista med bilder av vinsterna. Under årsmötet visas ett bildspel med vinsterna.

Information till medlemmarna sker via mail så du ombeds uppge e-postadress så kommer utskick att ske elektroniskt, vilket underlättar för oss i styrelsen samtidigt som Du snabbt får information. Har du ingen mail kan Du få utskick via brev. Programutskick sker i januari med vårens program och i september med höstens program. Vår hemsida som Du nu läser på kan lätt hittas via http://www.google.com genom att söka på ”Sahlgrenskas konstförening”. Den är också tillgänglig via intrasidan hos Sahlgrenska, där det lättast är att söka på ”Konstföreningen” men även ”Konst” fungerar.

Förfrågningar och synpunkter är alltid välkomna.
E-post: konstforeningen@gmail.com
Anmälan om medlemskap sker enklast genom att maila konstforeningen@gmail.com  så får Du kontakt med vår medlemsregistrator OBSERVERA! Om Du betalar via internet till föreningens plusgirokonto 62 16 41 – 0, vilket underlättar mycket för oss i styrelsen, skickar vi inget inbetalningskort. Du blir medlem först när Du har betalat in medlemsavgiften. Medlemsnummer meddelas via e-post.